Studiekeuzecoaching 

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Het kiezen van de juiste studie kan een enorme opgave zijn. Er is zo veel keus en hoe weet je nou welke studie het beste bij jou past? Misschien weet je niet eens wat je echt leuk vindt. Keuzestress, hoge verwachtingen en de angst om te falen (verkeerde keuze te maken) kunnen het nog lastiger voor je maken. Herkenbaar? Dan is studiekeuzecoaching wat voor jou!

Studiekeuzecoaching

Tijdens het coachtraject gaan we samen op pad. Met prikkelende en leuke opdrachten help ik jou orde in de chaos te scheppen. Samen kijken we waar je blij van wordt en waar je van ‘aan’ gaat. Als je dit weet wordt het maken van een studiekeuze ineens leuk en heel veel makkelijker!

Ben je op zoek naar een een studiekeuzecoach in Oosterbeek of de omgeving van Arnhem? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake en ontdek of studiekeuzecoaching iets voor je is.

Wat levert studiekeuzecoaching je op?

  • Inzicht in jouw drijfveren, talenten en interesses
  • Top 3 van studierichtingen die op dit moment het beste bij jou passen
  • Meer kennis over jezelf (daar heb je later bij het kiezen van een baan ook veel aan!)
  • Vol vertrouwen en energie aan je studie beginnen

Mijn werkwijze

Ik luister en ontvang je met een open houding. Met leuke opdrachten onderzoeken we samen wat jouw drijfveren, talenten en interesses zijn.

Het enige wat je nodig hebt om te kunnen starten is de wil en bereidheid om met jezelf aan de slag te gaan. Je moet zelf willen; alleen dan komt het traject goed uit de verf. Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Meld je dan aan voor een gratis en vrijblijvende intake. Je bent meer dan welkom!

Ik wil niet weten wat ik later word. Ik wil weten wie ik nu ben.

Loesje

Ik wil niet weten wat ik later word. Ik wil weten wie ik nu ben.

Loesje

Studiekeuze lastig? Start vol vertrouwen!

Sta jij op het punt om een studie te kiezen en heb je geen idee wat bij jou past? Of studeer je al maar is het niet wat je verwacht had? Wat je vraag ook is, ik help je om helder te krijgen welke kant je op wil. Zodat je vol vertrouwen en energie aan een studie kan starten!

Traject studiekeuzebegeleiding

Het traject start met een gratis en vrijblijvende intake van max een half uur. Dit kan telefonisch, online of bij mij in de coachpraktijk in Oosterbeek.

De intake is zonder je ouder(s) of begeleider(s.) Tijdens de intake bespreken we wat jouw situatie is en wat je eventueel al gedaan hebt om tot een keuze te komen. De intake is ook bedoeld om te kijken of er een klik is. Na de intake beslis je pas of je verder wilt.

Het studiekeuzetraject bestaat uit 4 sessies van zo'n 60 minuten. We maken gebruik van luchtige, leuke werkvormen. Als je het leuk vindt, nodigen we je ouder(s)/begeleider(s) tijdens de laatste sessie uit om het studiekeuzeprofiel gezamenlijk te bespreken en het traject te evalueren.

Na de afronding kan je met een gerust hart en vol overtuiging een goede keuze maken!

Het studiekeuzetraject is een mooi avontuur en een waardevolle investering in jezelf en je toekomst. Heb je tussen de gesprekken door vragen of loop je ergens tegenaan? Je mag mij tussentijds altijd mailen voor support of feedback.

Gaan we samen op pad? Je bent meer dan welkom!

Investering studiekeuzecoaching

4 sessies van 60 minuten:

  • € 399,-

Dit tarief is inclusief btw. Voor bedrijven is dit tarief exclusief btw.

Hierbij is inbegrepen tussentijds contact voor support of feedback, mocht je tijdens het traject vragen hebben of ergens tegenaan lopen.

Aan het einde van het traject ontvang je een rapportage met een overzicht van jouw profiel en interessegebieden. Dit kan je later ook goed gebruiken bij het maken van keuzes rondom werk en eventuele vervolgstudies.

“Liesbeth is iemand die snel tot de kern kan komen. Ze hoort ook wat er niet gezegd wordt. Zij doet dit op een zachte en liefdevolle wijze. Dat is misschien wel haar grootste kracht. Zij is typisch iemand aan wie je jezelf in volle overgave kan toevertrouwen.” 

Diana (Politie)

“Liesbeth is iemand die snel tot de kern kan komen. Ze hoort ook wat er niet gezegd wordt. Zij doet dit op een zachte en liefdevolle wijze. Dat is misschien wel haar grootste kracht. Zij is typisch iemand aan wie je jezelf in volle overgave kan toevertrouwen.” 

Diana (Politie)

Ben je geïnteresseerd?

Neem dan contact op voor een
gratis en vrijblijvend intake van een uur.

Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op.

Loopbaan coach inschrijving (#4)

Veelgestelde vragen

Ja. Alles wat we bespreken is strikt vertrouwelijk. Ik deel geen informatie met anderen zoals jouw ouders of werkgever. Dat is alleen anders op jouw verzoek en als jij daarvoor expliciet toestemming geeft.

Ja, dat is zeker mogelijk maar is niet ideaal. Het meest ideaal is om niet teveel tijd tussen de sessies te laten zitten. Mocht tijdens het traject blijken dat je behoefte hebt aan een onderbreking, dan bespreken we wat in jouw geval mogelijk en passend is.

Dit is mogelijk. Bedenk wel dat het coachtraject best intensief is. Het vraagt rust en ruimte om met jezelf aan de slag te gaan. Daarom raad ik aan om eerst fysiek en mentaal goed hersteld te zijn voordat je aan een coachtraject begint. Weet je niet zeker of je al voldoende hersteld bent om te starten? Neem dan contact met mij op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Op nummer 1 staat de wil en bereidheid om aan jezelf te werken. Wees daarin eerlijk naar jezelf. Het gaat om jou en niet om wat anderen graag willen. Als je werkgever je bijvoorbeeld ‘stuurt’ terwijl je het zelf eigenlijk niet ziet zitten, bespaar jezelf dan de energie. Is die commitment er wel? Dan hoef je van tevoren niet te weten wat je vraag of probleem is. Daar gaan we samen mee aan de slag. Verder zul je bereid moeten zijn om thuis bepaalde opdrachten voor te bereiden. Dit is een relatief kleine tijdsinvestering

Ja. Jij hebt alle antwoorden. Ik loop naast je en samen maken we er een succes van. Aan het einde van het traject heb je een goed beeld van wat wel en wat niet meer bij je past. Je kan zelfstandig aan de slag met de nieuw verkregen inzichten. Ga ik een nieuwe baan voor je zoeken?  Nee, ik ga geen nieuwe baan voor je zoeken. Ik kan je desgewenst wel helpen bij het sollicitatieproces. Dit maakt niet standaard onderdeel uit van het coachtraject. Tegen meerkosten kunnen hier extra gesprekken voor gepland worden.

Het loopbaantraject bestaat uit 3 of 6 gespreken met daar tussen steeds zo’n twee weken. In zo'n 6 weken is het korte traject afgerond. Het langere traject is in zo'n drie á vier maanden doorlopen.

In overleg kan dit traject verlengd worden. Voor de verlenging ontvang je een aparte offerte.

Sommige werkgevers hebben een coach- of opleidingsbudget. Informeer bij jouw werkgever of dit budget er is en of je hier aanspraak op kan maken. Als er een CAO van toepassing is op jouw functie, kun je ook daarin kijken.

Voor de start van het traject ontvang je per mail een factuur. De betaaltermijn bedraagt 14 dagen. Betaal je liever in termijnen? Dat kan. Ik vraag wel een aanbetaling voordat we van start gaan.