Ont-moet jezelf

Een pleidooi voor mogen en je eigen grenzen en vrijheden ontdekken.

Steeds harder werken

We moeten zo vréselijk veel. Het is er vaak sinds de basisschool met de paplepel ingegoten. Altijd maar presteren, doorgaan en meegaan in het succesplaatje dat de maatschappij ons voorhoudt. We leven in een prestatiemaatschappij waarin het gevoel van ‘niet goed genoeg zijn’ steeds aanwezig is. En daardoor gaan we nog harder werken en rennen.

Al dat moeten en in een mal moeten passen, het is zo vermoeiend en een enorme mentale belasting. Vallen juist daarom niet heel veel mensen om met een burn-out? Jezelf voorbij gerend. Niet meer kunnen stoppen met moeten totdat je lijf het voor je doet. Ook ik heb dit aan den lijve ondervonden. 

De kunst is juist om af en toe stil te staan. Zodat je jezelf kan bevragen. Waar sta ik nu? Ben ik tevreden met hoe ik mijn leven nu leid? Waar heb ik behoefte aan? En mag ik daaraan toegeven van mijzelf? Door stil te staan, ont-moet je jezelf. Letterlijk en figuurlijk. En daardoor kom je dichter bij je eigen wensen en verlangens. 

Uiteindelijk zijn niet de structuren om ons heen maar wij zelf onze grootste slavendrijvers. We denken dat we er niet vanaf en omheen kunnen maar we zijn de enigen die op die rem kunnen trappen. 

Ik help je graag

Kom je er zelf niet uit of lukt het je niet je rem te vinden? Ik help je graag.

Laat Jouw Goud voor je werken. Voor meer werkplezier, zelfvertrouwen en energie! 

Ben je benieuwd wat Jouw Goud voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake of voor meer informatie.