Wat vertellen jouw verlangens over jou? 

Een pleidooi voor mogen en je eigen grenzen en vrijheden ontdekken.

Je wil iets veranderen

De grote dichter en filosoof Goethe(1749-1832) zei het zo mooi: ‘Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te bereiken’. Met andere woorden: als je echt iets wil, dan kan je dit realiseren. Wij beschikken namelijk over precies díe kwaliteiten die we nodig hebben om onze eigen wensen en verlangens te verwezenlijken. Hoe mooi is dat?! We hebben dus een prachtig innerlijk kompas waar we op kunnen varen.

Vaak ontbreekt het echter aan geloof, (zelf)vertrouwen en volharding om deze wensen te realiseren. Dan blijven het wensen en worden ze geen werkelijkheid maar frustratie. Er gaat daardoor heel veel potentieel verloren. En dat is zonde!

Je verlangt ergens naar omdat je niet tevreden bent met hoe het nu is. Je wil iets veranderen. Maar om te kunnen veranderen moet je eerst inzien en accepteren dat wat er nu is je niet meer dient. En dat is nou vaak zo moeilijk! Dit roept namelijk ook emoties en angsten op en daar wil je liever niet zijn. We vluchten, negeren en verdrukken het.

Door jouw wensen en bijkomende emoties en angsten aan te kijken, ontstaat er ruimte. En zul je zien dat het je veel verder brengt dan je van tevoren voor mogelijk had gehouden.

Herken je bovenstaand patroon? En wil je iets veranderen maar weet je niet waar te beginnen? 

Ik help je graag

Als loopbaancoach help ik je jouw wensen concreet te maken en jou op het pad van verandering te begeleiden. Omdat jouw wensen geleefd mogen, nee, willen worden. En jij daarmee jouw volledige potentieel benut. 

Laat Jouw Goud voor je werken. Voor meer werkplezier, zelfvertrouwen en energie! 

Ben je benieuwd wat Jouw Goud voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende intake of voor meer informatie.