Wat doet een loopbaancoach? Het wat en waarom van loopbaancoaching

Iedereen heeft er wel eens van gehoord maar wat is loopbaancoaching nou precies? Wat doet een loopbaancoach (en wat niet)? En wat kan het jou opleveren?

Wat is loopbaancoaching?

Coaching is gericht op groei. Jouw groei. Ook wel persoonlijke ontwikkeling. Een professionele coach kan je hierbij begeleiden. 

Een loopbaancoach helpt je om te groeien in je loopbaan. Door samen met jou vanuit een breed perspectief naar je loopbaan te kijken. Vragen die meestal aan bod komen zijn: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe doe ik dat? Kortom, waar sta je en waar wil je heen?

Bij coaching blijf jij aan het roer van je eigen schip staan. De coach lift met je mee en helpt je dingen helder te krijgen. Het succes van het coachtraject hangt af van jouw inzet. De coach prikkelt en stimuleert je maar jij bent degene die in beweging komt. Het is jouw reis. 

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach helpt je bij het (her)ontdekken van een passende loopbaanrichting. Jouw drijfveren, talenten en kwaliteiten komen in beeld. Alles is gericht op potentiële persoonlijke groei. Vaak betekent dit dat er iets veranderd moet worden. Dat kan moeilijk of spannend zijn. Ook bij deze veranderingen ondersteunt de loopbaancoach.

Wat doet een loopbaancoach niet? Een loopbaancoach zoekt geen nieuwe baan en schrijft ook geen sollicitatiebrieven of cv’s. Natuurlijk kan de loopbaancoach je hierbij wel ondersteunen met tips en adviezen. 

Waarom een loopbaancoach? 

Als je vastloopt in je werk is het vaak lastig om dit zelf te doorbreken. Een loopbaancoach kan op een objectieve manier met je meekijken en luisteren naar wat zich aandient. Het geeft vaak al veel lucht als je op een andere manier naar je probleem kan kijken en nieuwe mogelijkheden ontdekt. Je kan en weet vaak veel meer dan je denkt! Met de hulp van een loopbaancoach ontdek je de antwoorden op jouw vragen efficiënter en vaak ook sneller.

Een loopbaancoach stimuleert je het beste uit jezelf te halen en krachtige stappen in je loopbaan te zetten. Het is een prachtige investering in jezelf en je toekomst. Want zeg nou zelf, je werk bepaalt toch een groot deel van je leven en je levensgeluk?!

Wat levert het op?

Wat levert een coachtraject bij een loopbaancoach je op? Je krijgt inzicht in het soort werk dat bij jou past en hoe je daar kunt komen. Je leert jezelf beter kennen, zoals je sterke en zwakkere kanten, je drijfveren, talenten en kwaliteiten. Ook ontdek je wat je energie geeft (en wat niet). Aan het einde van het coachtraject heb je weer richting en kan je vol energie en vertrouwen je loopbaan vervolgen, al dan niet in een andere functie.

Loopbaancoaching Jouw Goud Oosterbeek

Ben je op zoek naar een professionele loopbaancoach in Oosterbeek of omgeving Arnhem? Neem dan contact met mij op voor een gratis en vrijblijvende intake of voor meer informatie. Je bent meer dan welkom!